Kapoenen

KAPOENEN
Welpen

WELPEN
Pioneers

PIONIERS
Jongivers

JONGGIVERS
Givers

GIVERS

Kapoenen

kapoenenfoto

De kapoenen zijn 6 tot 8-jarigen die hun eerste stappen in de scoutswereld zetten. Het wonderlijke leven van een kapoen is er één vol spel, fantasie, creativiteit en expressie. Spelenderwijs en ongedwongen ontdekken we samen met hen de wereld, en zo worden ze elke dag een beetje wijzer.. . De kapoenen worden in de loop van het jaar één grote groep vrienden, die verdraagzaam met elkaar omgaan. Deze boodschap klinkt ook in ons vrolijk kapoenenlied:

Kapoenen, kapoenen, je kent ons toch wel, van zingen en spelen worden we fel. Al is het soms moeilijk om vriendjes te zijn, we doen toch ons best en dat vinden we fijn!

1. De vergaderingen

Elke zaterdag van het schooljaar kunnen de kapoenen zich komen uitleven. De vergadering begint om 14u30 en eindigt om 17u30 (tenzij anders vermeld op de maandbrief). We verzamelen steeds in het kapoenenlokaal in de Lostraat 26, 9000 Gent. Wij vragen de ouders vriendelijk mee te komen met hun kind(eren) tot aan het kapoenenlokaal, dus niet tot aan het poortje of tot op de grote koer!

In januari en vanaf half mei tot eind juni, wanneer de leiding moet studeren, zullen er enkel avondvergadering plaatsvinden. De kapoenen worden dan verwacht om 17u30 en mogen terug opgehaald worden om 19u30. Dit zal steeds duidelijk vermeld staan op de maandbrief.

2. Contact

Kan je kapoen niet aanwezig zijn op de vergadering of heb je een vraagje voor de kapoenenleiding? Dan kan je mailen naar kapoenenleiding@sint-pol.be.

3. Uniform

Onze kapoenen dragen een rode trui (verkrijgbaar op ons lokaal).

Kapoenen

Facebook | Youtube